Vyhľadávanie

Suchá alebo dehydrovaná pokožka?

Suchá alebo dehydrovaná pokožka? To je otázka, ktorú som si v minulom roku často kládla. Keď sa mi na tvári extrémne vysušila pokožka, nevedela som či postačí použiť hydratačný krém na to, aby sa pleť upravila.

Teraz viem, že je prvoradá hydratácia. Pitie správneho množstva vody denne je dôležitou súčasťou starostlivosti o seba a aj starostlivosti o pleť. Je tiež dôležité prispôsobiť váš prívod vody podľa toho, či máte aj fyzickú aktivitu, alebo aký dlhý čas strávite na slnku atď. Ďalším dobrým spôsobnom starostlivosti o pleť je zvlhčovanie. Či už máte normálnu alebo suchú pokožku, poskytnite jej (tvár aj telo) výživu, aby zostala svieža a pružná.

Ale vedieť, aký typ pokožky máte, vám pomôže rozhodnúť sa o najlepšom spôsobe ošetrenia, a tak zistite, či máte dehydrovanú pokožku, suchú pokožku alebo ekzém.

Ak trpíte, rovnako ako aj ja, krátkymi a zriedkavými obdobiami suchej kože, pravdepodobne ste len dehydrovali pokožku. Znamená to, že počas tejto doby sa snažte sa piť viac čistej vody a používajte dobrú hydratačnú kozmetiku. TIP: Po plávaní v bazéne sa určite hneď osprchujte a použite vhodný sprchový gél a potom hydratačné mlieko (tento tip je vhodný pre ľudí so suchou a dehydratovanou pokožkou)!

Ak suchá pokožka je pre vás trvácny stav, máte najpravdepodobnejšie ekzém. Veľa ľudí si myslí, že nemajú ekzém, lebo slovo "ekzém" znamená "veľmi vážny stav pokožky". Ale ekzém je termín "zastrešujúci" množstvo rôznych stavov na pokožke od tých miernejších až po závažnejšie. Tieto kožné symptómy zahŕňajú: suchú, svrbivú, podráždenú, zapálenú a červenú pokožku.

Ekzém alebo atopická dermatitída, ktorá je najčastejším typom ekzému. Najčastejšie sa vyskytuje u detí, ale môže sa objaviť aj v akomkoľvek inom veku. Ekzémové "vzplanutia" sa môžu vyskytnúť často a môžu byť rozsiahle, v závislosti od osoby a vonkajšieho prostredia. Ak trpíte ekzémom, najlepšie je zvlhčovať pokožku (najmenej 2x denne), používať teplú (skôr ako horúcu) vodu v sprchách, jemne čistiť a vyhnúť sa potenciálnym spúšťačom, ako je prach, pot a peľ.

Píšem tento blog, pretože TOPIC SKIN Face & Body Cream je moja odpoveď. Zakaždým, keď ma zasiahne obdobie dehydratovanej pokožky, aplikujem krém na moju kožu raz na večer, a pokožka sa zharmonizuje. Moja sestra, ktorá trpí častými vzplanutiami ekzému, používa 2x denne krém na tvár a telo TOPIC SKIN Face & Body cream v kombinícii so sprchovým gélom TOPIC SKIN Face & Body Wash. To znamená, že pre suchú pokožku a dehydrovanú pokožku môžete použiť podobné metódy na odstránenie problémov.

Späť k článkom

© 2023 KamedisTM. All right reserved

Mobilná verzia

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Ochrana osobných údajov