Vyhľadávanie

Zima je tu a vaša pokožka je suchá? Týchto 7 úžasných tipov je tu pre vás

Zima okrem čarovných stretnutí pri krbe a krásnych zasnežených ulíc prináša aj nepríjemné vedľajšie účinky. Hovoríme samozrejme o suchej, svrbiacej pokožke. Nízke teploty a teplotné rozdiely pri prechode z vykúrenej miestnosti von do mrazu spôsobujú na pokožke pocit napätia, pálenia a tvorbu šupiniek. Ako sa teda o pleť správne starať, aby v zime trpela čo najmenej? Našťastie sme tu, aby sme vám pomohli s niekoľkými skvelými tipmi na zlepšenie vášho každodenného života a na zaistenie toho, aby vaša pokožka zostala hydratovaná a rozžiarená.

Pite veľa vody

Keď je vonku zima, často zabúdame piť dostatok vody. Pokožka, ktorá je nedostatočne hydratovaná, stráca pružnosť a extrémne sa vysušuje. To má za následok prehlbujúce sa vrásky, matnú, povädnutú pleť a jej zhoršenú štruktúru. Doprajte si hrejivé zimné čaje, ako je prírodný zázvor a citrón, je to úžasný spôsob, ako si v zime udržíte hydratáciu - budete sa cítiť zdravo, hydratovane a zároveň spokojne. To určite poteší vašu pokožku.

Vyhnite sa  horúcim kúpeľom

Vieme, že dlhá horúci kúpeľ môže byť v zime veľkým potešením. Je nám však ľúto, že vám musíme povedať, že horúca voda je pre suchú pokožku nepriateľom číslo 1, pretože môže poškodiť jej prirodzenú hydratáciu a bariéru. Namiesto mydla použite náš Topic gél na tvár a telo .Okamžite zhydratuje extrémne suchú pokožku, jemne čistí a upokojuje.

 

Natierajte sa

Suchá pleť potrebuje hustejšie krémy s prírodnými výživovými  a pleťové oleje, ktoré ju dostatočne vyživia a slúžia ako bariéra proti strate vlahy. Hľadajte krém, ktorý je skutočne hydratačný. Topic skin krém na tvár a telo, pomáha obnovovať prirodzenú ochrannú bariéru pokožky.

 

 

Chráňte svoje pery

Počas zimy nám často popraskajú pery. Tie totiž neobsahujú tuk, ktorým by sa mohli chrániť a ľahko sa vysušia. Vždy majte pri sebe balzam na pery a nezabúdajte ho používať!

Nezabudni na ruky

Pokožka na rukách má menej mazových žliaz v porovnaní s pokožkou na ktorejkoľvek inej časti tela. Preto z vašich rúk rýchlo uniká vlhkosť, vďaka čomu sú náchylné na praskliny a svrbenie. Kvalitný krém na ruky by ste mali mať celú zimu po ruke. Noste rukavice a predtým, ako vyrazíte von, naneste náš hydratačný krém na ruky.

Starajte sa o svoje nohy

Na zvlhčenie nôh použite hĺbkovo vyživujúci krém. Ideálnym veľmi efektným pomocníkom je Dry skin hydratačný gél na nohy. Nezabudnite tiež občas odstrániť odumreté bunky  pokožky, aby mohol hydratačný krém ľahko absorbovať. Nenoste príliš dlho mokré oblečenie, to vašu pokožku ešte viac podráždi a spôsobí svrbenie.

 

Upravte a vylepšite svoj jedálničiek

Zvýšenie denného príjmu tukov môže skutočne ovplyvniť vašu pokožku k lepšiemu. Nezahŕňa to však vyprážané alebo spracované potraviny. Odporúčame vám jesť vlašské orechy a avokádo a namiesto rastlinného oleja použite olivový olej.

Prežite krásnu a zdravú zimu!

 

Späť k článkom

© 2023 KamedisTM. All right reserved

Mobilná verzia

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Ochrana osobných údajov