Vyhľadávanie

Zázračné rastliny?

Základné rastliny na ošetrenie kožných problémov


Bylinky používané v tradičnej čínskej medicíne ponúkajú účinné ošetrenie. Chronické kožné problémy sú bežným javom, ktorý väčšina z nás pozná z vlastnej skúsenosti alebo z blízkeho okolia. Aj keď nie sú život ohrozujúce, fyzické a psychické nepohodlie, ktoré vytvárajú, môže výrazne zhoršiť kvalitu života. Bežné výrobky na chronické kožné problémy, ako je akné, lupiny a atopická dermatitída („kožná astma“), niekedy nepomáhajú alebo poskytujú obmedzenú úľavu. Vezmime si napríklad kyselinu salicylovú, aktívnu zložku mnohých výrobkov na akné. Kyselina salicylová pomáha odlupovať odumreté bunky pokožky, ktoré upchávajú póry, a tým zabraňujú prepuknutiu akné. Na druhej strane nemá žiadny vplyv na produkciu kožného mazu, ktoré sa zintenzívňuje pri hormonálnych účinkoch, ani na nadbytok baktérií P.acnes, ktoré sa živia vylučovaním mazu zachyteného v póroch a spôsobujú zápal. Ďalším bežným príkladom v iných výrobkoch je benzoylperoxid, ktorý pôsobí proti baktériám a zápalom v akné, ale nemá žiadny vplyv na zvýšené vylučovanie kožného mazu a môže spôsobiť podráždenie a nadmerný olupovanie pokožky. Účinnou a bezpečnou alternatívou sú bylinky používané v tradičnej čínskej medicíne. Každá rastlina obsahuje viac účinných látok a je akousi inteligentnou „elektrárňou“, ktorá jej umožňuje prežiť v prírode v extrémnych podmienkach vďaka množstvu akcií a celistvosti medzi nimi. Keď pristupujeme k liečbe kožných problémov pomocou rastlín, využívame možnosti, ktoré sú im vlastné, a synergiu medzi nimi, ktorá v priebehu času vytvára vysokú účinnosť a minimálnu toleranciu a vedľajšie účinky, ktoré charakterizujú iné spôsoby liečby.

Takmer dve desaťročia výskumu stoviek rastlín biológmi, chemikmi a odborníkmi na tradičnú čínsku medicínu, preukázali nielen účinnosť konkrétnych rastlín pri dermatologickom použití, ale identifikovali aj najlepšie rastliny a kombinácie pri určitých chorobách. To nám umožnilo vyrábať tieto vysoko kvalitné produkty na prírodnom základe.

Predstavíme vám päť rastlín, ktoré sa preukázali ako najúčinejšie a najefektívnejšie:

Portulaca oleracea

Táto liečivá rastlina má štyri hlavné charakteristiky, ktoré sú obzvlášť užitočné pri liečbe akné. Je protizápalová a analgetická, takže je obzvlášť účinná jej  lokálna látka. Okrem toho je antimikrobiálna, inhibuje rast baktérií (P. acnes). Je aj silný antioxidant, ktorý neutralizuje voľné radikály kyslíka a zabraňuje poškodeniu tkanív. Lieči rany tým, že pomáha predchádzať jazvám po zápaloch. Tieto vlastnosti sú okrem akné cenné aj pri iných kožných problémoch. Je základnou bylinkou rady AC-CLEAR.

Rheum palmatum

Rebarbora je jednou z najbežnejších rastlín v tradičnej čínskej medicíne. Podobne ako Portulaca má protizápalové, antimikrobiálne, antioxidačné, liečivé vlastnosti, ale poskytuje tiež antialergické účinky výrazným znížením uvoľňovania histamínu, ktorý sa vytvára ako reakcia na alergiu. Okrem toho pomáha regulovať vylučovanie mazu. Vďaka tejto kombinácii funkcií je väčšina z nich dôležitou súčasťou liečby kožných problémov, ako je atopická dermatitída. Táto solitérna rastlina môže hrať úlohu pri upokojení suchej, podráždenej a začervenanej pokožky spojenej s atopickou dermatitídou, pri liečbe alergií, ktoré môžu spôsobiť ohniská nákazy, a v boji proti zlatým stafylokokovým (S. aureus) baktériám, ktoré kontaminujú poškodenú pokožku dlhými svrbiacimi záchvatmi. Schopnosti regulácie mazu sú tiež cenné pri zmierňovaní prejavov lupín. Je základnou bylinkou rady TOPIC SKIN a DRY SKIN.

Indigo

Tento druh indiga, tiež známy ako pravé indigo, je kvitnúci ker, ktorý bol jedným zo zdrojov farebného indiga. Tradične sa používa na zmiernenie rôznych kožných infekcií vďaka svojim protizápalovým a antimikrobiálnym schopnostiam, ako aj schopnosti znižovať kultúru kožných buniek  Má tiež terapeutické schopnosti pri kontrole lupín, ktorá je čiastočne spôsobená abnormálne rýchlym rastom a vylučovaním kožných buniek nazývaných keratinocyty. Schopnosť Indiga pomôcť riadiť rýchly rast buniek pomáha znižovať výskyt častíc lupín a spolupracuje s inými rastlinami na vyživovaní a zvláčnení pokožky hlavy. Je základnou bylinkou rady SEBO a PSO SKIN

 Scutellaria baicalensis

Je protizápalový, antimikrobiálny, antialergénny a antioxidačný a tiež užitočný pri znižovaní vylučovania mazu. Ako už bolo spomenuté vyššie, tieto schopnosti pomáhajú pri kožných problémoch, ako je akné a atopická dermatitída.
 Používanie týchto rastlín a iných bylín si vyžaduje znalosť, ktorú časť rastliny použiť - či už v koreňovom, ovocnom, kvetinovom alebo kôrovom - ako aj tom, ktoré kombinácie prinesú najlepšie výsledky. Okrem toho sú potrebné aj zložité procesy na výrobu rastlinných extraktov s vysokou koncentráciou aktívnych zložiek, ktoré maximalizujú intenzitu ošetrenia. V správnom mixe majú rastliny silu pomôcť posilniť kožnú bariéru, obnoviť prirodzenú ochrannú aktivitu pokožky a zabrániť mikroorganizmom, alergénom a iným látkam útočiacim na pokožku. Praktici tradičnej čínskej medicíny to vedia už celé storočia. Západné spoločnosti si až teraz začínajú uvedomovať, že tieto prírodné prvky prinášajú mimoriadny prísľub na zmiernenie kožných problémov, ktoré často nereagujú na výrobky, ktoré sú dnes v regáloch lekární. Napísal Roni Kramer, zakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Kamedis. Má 10 rokov skúseností v tradičnej čínskej dermatológii a v liečbe kožných problémov. Je držiteľom titulu M.Sc. V tradičnej čínskej medicíne a čínskej bylinnej medicíne na Americkej vysokej škole tradičnej čínskej medicíny (ACTCM) v San Franciscu v Kalifornii so špecializáciou na univerzite v Chengdu a nemocnici Chengdu v čínskom Sichuane

Soapnut tree

Soapberry je ovocie stromu mydlového orecha, ktorý rastie v Ázii vo výškach až 4000 stôp. Ovocie obsahuje vysokú koncentráciu saponínov, čo je zlúčenina s prírodnými čistiacimi a penivými vlastnosťami, ktorá sa používa v mydlách a pracích prostriedkoch (odtiaľ názov mydlový orech). Je tiež protizápalový, antibakteriálny a protiplesňový. Kožné problémy ako lupiny a seboroická dermatitída dobre reagujú na mydlové orechy tým, že inhibujú produkciu TNF-alfa, bunkového komunikačného proteínu podieľajúceho sa na systémovom zápale, a pomáhajú pri hubení Malassezia furfur, huby, ktorá sa po konzumácii rozmnožuje v týchto kožných problémoch. prebytočného mazu. Je tiež užitočná na čistenie tváre s akné kvôli svojim protizápalovým a antibakteriálnym vlastnostiam.

Späť k článkom

© 2023 KamedisTM. All right reserved

Mobilná verzia

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Ochrana osobných údajov