Vyhľadávanie

Ako sa starať o pokožku počas leta

Ochrana pleti pred slnkom

Možno ste si všimli, že vaša pokožka po pobyte na slnku vyzerá jasnejšie, napnutejšie a lepšie. Nenechajte sa oklamať, je to len prvý deň! Ihneď potom vaša pokožka zareaguje na prudké slnečné žiarenie, ktoré prijala a na veľkú dehydratáciu. Počítajte s tým, že na pokožke dôjde k nadmernej produkcii kožného mazu, aby vyrovnala nedostatok hydratácie a tým sa  upchajú póry, ktoré vedú k vyrážkam.

Piť vodu 💧

Klasický tip, ale tak dôležitý, preto je zaradený do každého blogu / článku a postu  starostlivosti o pokožku počas leta. Hydratovanie zvnútra je rovnako kľúčové ako hydratacia zvonku. Čím viac budete hydratovať, tým menej si pokožka bude  potrebovať  kompenzovať!

Na slniečko s UV faktorom

Potešte svoju pokožku! Opaľovacie krémy používajte tiež na tvár a dekolt. Pravidelným používaním opaľovacieho krému zamedzíte možnému vzniku nepekných škvŕn na tvári i krku. Na tvár by ste mali používať špeciálny krém na to určený.

Správne sa osprchovať je dôležité

Počas letných mesiacov je pre vašu pleť ideálna krátka vlažná sprcha. Odvážni zástancovia studenej sprchy sú mimochodom odmenení dodatočným efektom: povzbudí sa prúdenie krvi, pleť je napnutejšia a zafarbenie pekne ružovkasté.

Nezabúdajte na svoje chodidlá!

Chodidlá sú počas dennej rutinnej starostlivosti väčšinou ukrátené. Aby mali vaše chodidlá do letných topánok pekný vzhľad, pravidelne odstraňujte prebytočnú zrohovatenú kožu, najlepšie po kúpeli nôh. Ten, kto si nohy natiera denne pred tým, ako ide spať, je odmenený peknou hebkou pokožkou.

Prajeme Vám krásne a bezstarostné leto!

 

Späť k článkom

© 2023 KamedisTM. All right reserved

Mobilná verzia

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Ochrana osobných údajov